Skyline LED-Ultraviolet slim verlichtings- & luchtdesinfectiesysteem

De Skyline is een slim LED-Ultraviolet verlichtings- en kiemdodend bestralingssysteem, ontworpen voor sfeerverlichting en omgevingsontsmetting in de bovenlucht in ruimten met een gemiddeld tot groot luchtvolume. Voor gezonde lucht in elke ruimte !

Wat is ultraviolette kiemdodende irradiatie (UVGI)?

Ultraviolette kiemdodende irradiatie of bestraling, of UVGI, is het gebruik van ultraviolette (UV) energie om virale, bacteriële en schimmelorganismen te doden. UVGI-armaturen produceren UV-C-energie, die een kortere golflengte heeft dan de meer doordringende UV-A- en UV-B-stralen en minder risico voor de menselijke gezondheid oplevert. Bovenlucht UVGI verwijst naar een desinfectiezone van UV-energie die zich boven mensen bevindt in de kamers die zij bewonen. Dit doodt in de lucht zwevende ziekteverwekkers in de ruimte waar zij worden vrijgelaten. Armaturen worden geïnstalleerd om directe blootstelling van mensen in de ruimte aan UV te voorkomen.

Hoe werkt Skyline UVGI?

De lucht stroomt door de desinfectiezone via de luchtstroom van het HVAC-systeem, ventilatoren en/of open ramen.
De in de lucht zwevende ziekteverwekkers worden gedood zodra zij een geschikte hoeveelheid UV-energie ontvangen. De deeltjes blijven in de lucht, maar zijn niet langer besmettelijk.
Bovenlucht UVGI wordt al meer dan 70 jaar gebruikt om ziekteverwekkers in de lucht te elimineren. Door de decennialange ervaring in het gebruik van UVC voor het steriliseren van kamers in ziekenhuizen over de hele wereld, heeft Skyline de hoogste efficiëntie in oppervlakte- en kamersterilisatie, waarbij medische prestaties, d.w.z. bijna 100%, worden bereikt. Sinds 1950 was het grootste deel van het onderzoek naar UVGI-systemen voor de bovenste luchtlagen gericht op de bestrijding van de verspreiding van tuberculose (TBC).

Waar wordt Skyline ultraviolette kiemdodende irradiatie geïnstalleerd ?

Gezonde lucht in elke binnenruimte is het eerste doel.
De belangrijkste locaties voor UVGI zijn risicovolle binnen omgevingen.
Deze omvatten:

  • Ruimtes met een verhoogde kans op zieke mensen (bijvoorbeeld het kantoor van een schoolverpleegster, wachtkamer in een ziekenhuis).
    -Drukke ruimten, vooral wanneer de gezondheidstoestand van de bewoners onbekend is (bijvoorbeeld vergaderzalen, klaslokalen, rechtszalen, hotellobby’s, slaapruimten van daklozenopvangcentra evenals gezondheidscentra en sportclubs).
    -Ruimten waar mensen hun masker moeten afzetten om te eten of te drinken (bijvoorbeeld cafetaria’s van scholen of instellingen, restaurants, pauzeruimten).
    -Ruimten waar het moeilijk is om ten minste 1,5 meter van anderen verwijderd te blijven.
  • UVGI wordt aanbevolen in ruimten met onvoldoende of geen mechanische HVAC-systemen of waar het hele jaar door niet voldoende natuurlijke ventilatie kan worden gehandhaafd. Ruimten moeten ten minste 2,4 meter hoog zijn, maar een minimale plafondhoogte van 2,6 meter verdient de voorkeur, met een zekere luchtstroom om lucht te verplaatsen (bijvoorbeeld ventilatoren op lage snelheid). UVGI is niet nodig in openluchtomgevingen, zoals zitgelegenheden in de open lucht.

In het algemeen wordt het aantal Skyline armaturen dat nodig is voor de ontsmetting van pathogenen bepaald door de grootte van een ruimte (de kiemdodende dekking wordt gespecificeerd in vierkante meter of kubieke meter).

Het Skyline UVGI-systeem :

Het kiemdodende bestralingssysteem Skyline is verkrijgbaar in twee verschillende modellen, afhankelijk van de UV-C projectierichting, d.w.z. opwaarts projecterend en horizontaal projecterend.
Beide modellen maken een veilig gebruik van UV-C in residentiële en commerciële omgevingen mogelijk.

Opwaarts projecterend model :
– De Skyline kan door middel van wandbevestigingen direct worden gemonteerd op een wandoppervlak, alleen of verschillende apparaten in lijn.  Verschillende apparaten in lijn kunnen een LED-verlichtingswand vormen. Het UVC wordt naar boven geprojecteerd om de bovenliggende ruimte zicht-in-lijn te steriliseren.
– Met plafond armaturen, kan Skyline vrij hangend van plafond alleen of ook verschillende elementen in lijn. De LED-verlichting zorgt voor sfeerverlichting voor alle leefruimtes. Het UVC wordt naar boven geprojecteerd om het plafondbad en de tussenliggende ruimte in het zicht te steriliseren.

Horizontaal projecterend model :

– Skyline van dit sub-model kan direct worden gemonteerd op het plafond oppervlak alleen of in lijn met verschillende apparaten. De LED-verlichting zorgt voor sfeerverlichting voor elke leefruimte. Het UVC wordt horizontaal geprojecteerd om het plafondbad en de luchtstroom te steriliseren die op natuurlijke wijze naar het plafond wordt gecirculeerd.

Skyline is uitgerust met een geavanceerde IoT draadloze controle technologie, LED en UVC kan alleen worden gecontroleerd en geprogrammeerd door de gebruiker, die de toestellen kan instellen op auto-werking, periodieke werking, off-werk werking, synchrone werking aan de klimaat voorwaarden, etc.. , zo slim aan te passen als de nieuwste IoT-technologie kan.

Skyline is een minimalistisch ontwerp met zeer compacte functies binnenin. Het biedt zowel sfeerverlichting en milieu-sterilisatie, IoT, smart-space idee, enz. Alles in één!

Technische kenmerken :

UVC : 254nm
Afmetingen : l 1200 x  b55 x h 120 mm
Totaal vermogen : 132 watt
Germicide vermogen : 72 watt
Aanpasbaar lumen : 4000-5000-6000K
LED vermogen : 60 watt