Is het niet voldoende om regelmatig de ramen te openen om ruimtes te ventileren?

Het openen van ramen en deuren zorgt op korte termijn voor een uitwisseling van lucht, maar na deze korte periode neemt de kiem- of virusbelasting weer toe. Daarentegen zorgt de Infralia Airflow Sterilisator voor een continue circulatie en desinfectie van de lucht, waardoor de kiemconcentratie duurzaam wordt verminderd. Een combinatie van beide maatregelen is dus ideaal.

Moet ik de kamer verlaten terwijl de lucht wordt gedesinfecteerd?

Niet nodig, want de Infralia Aerodynamic Airflow Sterilisator is speciaal ontwikkeld voor gebruik in bezette ruimtes. Er is geen directe blootstelling van UVC aan de mensen in de kamer.

Volgens de waarden gemeten door een extern laboratorium vallen de apparaten in de categorie zonder risico zoals gedefinieerd door DIN EN 62471 en geven ze dus geen foto biologisch gevaar.

 • De apparaten produceren geen ozon of andere schadelijke stoffen
 • Een interne veilige behuizing van de UVC-lampen
 • Geen gebruik van chemicaliën

Wat is het verschil tussen HEPA-filters en desinfectie van de omgevingslucht met UVC?

UVC-luchtdesinfectie-units hebben geen filtersystemen nodig en het Infralia apparaat heeft er ook geen. Het regelmatig vervangen van dure filters is dus niet nodig. Het vervangen van de UVC-lamp is eenvoudig en is pas nodig na ca. 16.000 bedrijfsuren.

De producten uit de Infralia Airflow Sterilisator-serie zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk, energiezuinig en stil.

Moet ik nog voldoen aan de hygiënevoorschriften?

Ja, blijf uiteraard de huidige hygiëneregels volgen. Wel verkleint UVC-luchtdesinfectie de kans op infectie aanzienlijk!

Waar kan de Airflow-sterilisator worden gebruikt?

Door hun eenvoudige hantering en hoge veiligheidsstandaard kunnen de units overal worden gebruikt, met name op plaatsen waar verhoogde veiligheid en lage geluidsemissie belangrijk zijn, zoals:

 • Dokterspraktijken, ziekenhuizen
 • Kantoren, vergaderruimten en welzijnsruimtes
 • Zorginstellingen zoals bejaarden- en verpleeghuizen
 • Kinderdagverblijven, scholen en onderwijsinstellingen
 • Receptie en wachtruimtes
 • De horeca en hotellerie
 • Winkels, showrooms en de detailhandel

Airflow-UVC* * * *  De gepatenteerde oplossing van INFRALIA

De Airflow is een UVC-sterilisator die wordt ingezet om lucht vervuild door virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers schoon te maken. Hij wordt aangedreven door een ventilator voor een snelle en langdurige luchtcirculatie.

 • Airflow UVC gebruikt geen filter; filters kunnen op termijn namelijk als broedplaats voor schadelijke micro-organismen fungeren.
 • In plaats daarvan, maakt de Airflow gebruik van onafhankelijke kamers om micro-organismen, stofdeeltjes en aerosolen te neutraliseren.
 • Onze apparatuur is ondertussen gecontroleerd, goedgekeurd en geregistreerd door het Mininsterie van Volksgezondheid en Covid19 Task Force in België.
 • Voor ons is dit belangrijk, omdat onze apparaten zich daarmee onderscheiden van de rest, qua efficiëntie en veiligheid.

     De horecafederatie maakte de resultaten van enkele tests met luchtzuiveringssystemen bekend. Luchtzuiveringsmachines en bacteriedodende UVC-apparatuur werden in de Brusselse horecazaken Le Comme chez Soi (restaurant), Fuse (nachtclub), The Wolf (gedeelde horecaruimte), Temby's (café) en Archiduc (jazzclub) geplaatst. De onafhankelijke certificatie-instelling HEX oordeelde dat de lucht in deze zaken zuiver was en dus veilig genoeg om meer mensen te ontvangen dan in sommige gevallen toegelaten. "De lucht die binnen hangt is puur. We gaan het virus niet wegnemen bij de persoon zelf, maar de lucht in de zaak is hierdoor wel zuiver. De luchtzuiveringsinstallaties zijn uiteraard ook bruikbaar in bijvoorbeeld scholen of andere openbare ruimtes.

     Deze apparaten worden voor Nederland geleverd door Glaswarmt BV in Kerkrade. zie www.glaswarmt.com of bestel hier via deze webshop.

Wat als de Corona-pandemie voorbij is?

De Infralia Airflow Sterilisator zal het risico op infectie met virussen (bijvoorbeeld griepvirussen), bacteriën of andere ziektekiemen blijven verminderen.